Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 6 tojás
- 30 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 2 ek cukrozatlan kakaó
- 1 üveg meggy
- 2 cs. vaníliás puding
- kb. 7-8 dl tej
- 1 nagy tortabevonó
Elkészítés:
Először elkészítjük a vaníliapudingot ahogy a rajta lévő leírás írja, csak kevesebb tejjel. Cukrozott és főzés nélküli pudingot válasszunk. Kissé sűrűbbre csináljuk és a hűtőbe tesszük hogy kicsit megdermedjen.
A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd a margarinnal. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport és simára dolgozzuk. A massza felét a kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük, majd a maradékhoz hozzáadjuk a kakaóport és elkeverjük vele. Ezt ráöntjük a sima tésztára. Kanállal nagy mozdulatokkal finoman belekeverünk. Ettől lesz hullámos. A magozott meggyet a tetejére szórjuk és 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt elővesszük a pudingot és rákenjük a piskóta tetejére, majd felolvasztjuk 1 kanál vajjal és 1 kanál vízzel a tortabevonót és a tetejére öntjük. Hűtőbe tesszük, hogy rádermedjen a csoki a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése