2010. november 19., péntek

Köménymagos-sós kiflik

A receptet egy népszerű webszakácskönyvben találtam. Elkészítettem. 
Hozzávalók                

  • 50 dkg. liszt
  • 2,5 dl. tej
  • 2,5 dkg. élesztő
  • 1 tojás
  • 2 tk só
  • 1,5 tk. cukor
  • 0,3 dl olaj

Tetejére:
  • 1 tojás
  • durva só
  • köménymag

Elkészítés:

1 dl. tejbe tegyünk fél tk. cukrot és futtassuk fel benne az élesztőt. A tojást az olajjal keverjük kicsit habosra, majd adjuk hozzá a maradék tejet és cukrot, sót élesztős tejet és a lisztet. Tésztává dolgozzuk, majd meleg helyen egy órát kelesztjük. 
Ezek után a tésztát 3 részre osztjuk és tésztánként kb. 20-25 cm-s korongokat nyújtunk. 8 felé vágjuk, majd kívülről befelé haladva feltekerjük, kiflit formázunk belőle és sütőpapírral kibélelt sütőlemezre tesszük egymástól 5-6 centi távolságra, mert megnő.  A tetejüket megkenjük tojással és megszórjuk sóval és köménymaggal. Még fél órát pihentetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütjük!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése