A receptet egy népszerű webszakácskönyvben találtam. Elkészítettem.
Hozzávalók: - 50 dkg. liszt
- 2,5 dl. tej
- 2,5 dkg. élesztő
- 1 tojás
- 2 tk só
- 1,5 tk. cukor
- 0,3 dl olaj
Tetejére:
- 1 tojás
- durva só
- köménymag
Elkészítés:
1 dl. tejbe tegyünk fél tk. cukrot és futtassuk fel benne az élesztőt. A tojást az olajjal keverjük kicsit habosra, majd adjuk hozzá a maradék tejet és cukrot, sót élesztős tejet és a lisztet. Tésztává dolgozzuk, majd meleg helyen egy órát kelesztjük.
Ezek után a tésztát 3 részre osztjuk és tésztánként kb. 20-25 cm-s korongokat nyújtunk. 8 felé vágjuk, majd kívülről befelé haladva feltekerjük, kiflit formázunk belőle és sütőpapírral kibélelt sütőlemezre tesszük egymástól 5-6 centi távolságra, mert megnő. A tetejüket megkenjük tojással és megszórjuk sóval és köménymaggal. Még fél órát pihentetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése