2010. október 19., kedd

Gesztenyealagút

Hozzávalók:

  • 8 dkg. cukor
  • 3 tojás
  • 7 dkg. liszt
  • fél citrom reszelt héja

Töltelékhez:
  • 50 dkg. gesztenyemassza
  • 15 dkg cukor (csak ha nem édes a gesztenye!)
  • 1 cs. vaníliás cukor (szintén, ha nem édes)
  • 2 dl. tejszín
  • rumaroma (ízlés szerint)

Tetejére 
  • 1 ét tortabevonó
  • 1 ek olaj
  • 1 ek víz

Elkészítés:

A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A lisztet, a tojássárgáját, a cukrot, a citromhéjat két ek. vízzel elkeverjük. Beleforgatjuk a tojásfehérjébe és egy hosszúkás sütőformában megsütjük. 
Ha a gesztenye nem édes akkor a cukrokkal kikeverjük, ha cukrozott, akkor csak a rumaromával vagy rummal. Kivesszük a megsült piskótát a sütőformából és a formát folpackkal kibéleljük. Belekenjük a gesztenyemasszát. A tejszínből kemény habot verünk és rásimítjuk a gesztenyére, majd végül a piskótát a tetejére tesszük. Egy kicsit a hűtőbe tesszük dermedni. Egy deszkára borítjuk, így a piskóta lesz alul és a gesztenye felül. A tortabevonót felolvasztjuk a vízzel és az olajjal, majd megkenjük vele óvatosan a "tortát". Hűtőbe tesszük, míg a bevonó rádermed. A tetejét meggyel díszíthetjük. Nagyon finom!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése