2010. március 20., szombat

Virslis hasé

Hozzávalók: 

  • 1 csomag fagyasztott levelestészta
  • 1 csomag virsli
  • mustár/ketchup
  • 1 tojás
  • 15 dkg. sajt vagy szezámmag, esetleg kömény a szóráshoz

Elkészítés:

A levelestésztát kiolvasztjuk és kb. fél ujjnyi vastagra nyújtjuk. Kb. 10*10-es négyzeteket vágunk belőle. Mindegyik négyzetet jól megkenünk mustárral/ketchuppel, majd rátesszük a virslit (attól függ mekkora virslit, hogy mekkora négyzeteket vágtunk. Lehetnek egész picik és lehetnek jó nagyok is), majd a két szélét ráhajtjuk a virslire és utána feltekerjük. Hengerek lesznek belőle (ez is attól függ, milyen formát szeretnél, mert lehet kifli formára is tekerni). Megkenjük a felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal, vagy szezámmaggal, esetleg köménymaggal. 
180 fokon addig sütjük, míg szép barna nem lesz, vagy a sajt a tetején rá nem olvad.
Rendkívül gyorsan elkészíthető uzsonna, vagy vendégváró falatka.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése