2010. március 20., szombat

Besamelles-kukoricás csirke

Az alap ötlet az anyué, hasonlóképpen készíti mint a dubarryt (lesz majd olyan recept is), csak kukoricával. Na ezt fejlesztettem én tovább! Isteni lett, nagyon kiadós étel!



Hozzávalók kb. 6 személyre:

  • 1 nagyobb csirkemell
  • 2 doboz konzervkukorica
  • 20 dkg. sajt
  • 15 dkg. vaj
  • 4 dl. tej
  • Kb. 5-6 ek. liszt
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió




Elkészítés:

A husit pici kockákra vágjuk és kicsit olajon sóval, borssal, pirospaprikával megpirítjuk. Hozzáöntjük a kukoricákat és jól összekeverjük. Egy jénaiba öntjük.
A vajat felolvasztjuk, apránként hozzátesszük a lisztet a tejet és a szerecsendiót. Csomómentesre keverjük, és addig főzzük folyamatosan kevergetve, míg be nem sűrűsödik.
Ezt a kukoricás husira öntjük és jól megszórjuk a tetejét reszelt sajttal. Sütőben 200 fokon addig sütjuük, míg szép barna lesz a tetején a sajt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése