2010. május 18., kedd

Duna hulláma

Hozzávalók:
                                                              
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 6 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 ek cukrozatlan kakaó
  • 1 üveg meggy
  • 2 cs. vaníliás puding
  • kb. 7-8 dl tej
  • 1 nagy tortabevonó

Elkészítés:

Először elkészítjük a vaníliapudingot ahogy a rajta lévő leírás írja, csak kevesebb tejjel. Cukrozott és főzés nélküli pudingot válasszunk. Kissé sűrűbbre csináljuk és a hűtőbe tesszük hogy kicsit megdermedjen.
A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd a margarinnal. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport és simára dolgozzuk. A massza felét a kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük, majd a maradékhoz hozzáadjuk a kakaóport és elkeverjük vele. Ezt ráöntjük a sima tésztára. Kanállal nagy mozdulatokkal finoman belekeverünk. Ettől lesz hullámos. A magozott meggyet a tetejére szórjuk és 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt elővesszük a pudingot és rákenjük a piskóta tetejére, majd felolvasztjuk 1 kanál vajjal és 1 kanál vízzel a tortabevonót és a tetejére öntjük. Hűtőbe tesszük, hogy rádermedjen a csoki a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése