2010. május 18., kedd

Tepsis hús

Tegnap kutattam a hűtőben, hogy mi van itthon és ez lett belőle. :)

Hozzávalók:

  • 8 sertéscomb/karaj
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 8 szelet bacon
  • kb. 20-25 dkg sajt
  • 4 nagyobb fej hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • kis olaj


Elkészítés:

A húst kiklopfoljuk és pici olajon pár percig sütjük. Nem kell teljesen, csak hogy legyen egy kis kérge.
A hagymát vastagabban felszeleteljük és a tepsi aljára rakjuk. Alá öntünk egy pici olajat, azt amiben sült a hús.
Ráfektetjük a hagymára az elősütött husikat, megkenjük a tejföllel, amibe előzőleg belenyomtuk a fokhagymákat. A maradék tejfölt a tepsibe csurgatjuk. Rátesszük a szeletekre a bacontés megszórjuk reszelt sajttal. 
25-30 percig fólia alatt sütjük, utána levesszük róla és addig sütjük, míg a sajt rá nem sül a tetejére. 
Szinte bármilyen köret jó hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése