2010. október 19., kedd

Karácsonyi mézes

Hozzávalók:
  • 40 dkg. liszt
  • 15 dkg. porcukor
  • 6 dkg. margarin
  • 2 tojás
  • 2 ek. méz
  • 1 ek. őrölt fahéj
  • 1 kk őrült szegfüszeg
  • 1 kk szódabikarbóna

Elkészítés:

A hozzávalókat tésztává gyúrjuk és egy órát pihentetjük a hűtőben. Kb. fél centire nyújtjuk és formákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral kibélelt sütőlemezre tesszük (ha nincs sütőpapír akkor vajazzunk) és 180 fokon rózsaszínűre sütjük. Kb. 10 perc alatt megsül. Figyelni kell, hogy ne süssük túl, mert megkeményedik. 
Ha nem díszítjük akkor sütés előtt kenjük meg tojással. 
Díszíteni nagyon sokféleképpen lehet, én Dr.Oetker-es marcipánmázzal szoktam. :)
Ebből a mennyiségből 36-40 nagyobb mézeskalács/puszedli lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése