2010. június 15., kedd

Fahéjas csiga

A receptet szintén Pirostól kaptam, ő egy ismert recept oldalon találta.

Hozzávalók:
  • 20 dkg Graham-liszt  
  • 20 dkg sima liszt
  • 10 dkg vaj 
  • 5 dkg cukor 
  • 150 g joghurt  
  • 1-1,5 dl tej 
  • 1 tk sütőpor  
  • 1/2 tk szódabikarbóna 
  • csipet só

Töltelékhez:
  • 10 dkg cukor
  • 2 tk fahéj

Tetejére:
  • 4 ek cukrozott, sűrített tej

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük, a nagy gáztepsit kibéleljük sütőpapírral. A vajat felolvasztjuk (pl. mikróban), és langyosra hűtjük. A lisztet összekeverjük az 5 dkg cukorral, sóval, sütőporral, szódabikarbónával. Hozzáadjuk a vajat (kb. 3 evőkanálnyit hagyjunk meg belőle), joghurtot, tejet, és gyorsan keverjük össze. Lehet fakanállal vagy kézzel, nagyon lágy tésztát fogunk kapni. 
Borítsuk ki egy jól belisztezett felületre, és nyújtsuk ki téglalap alakúra, jó vékonyra.
Kenjük meg a megmaradt olvasztott vajjal, és szórjuk meg a fahéjjal összekevert 10 dkg cukorral.
Tekerjük fel szorosan a hosszanti oldalánál indítva, majd vágjuk fel kb. 1 - 1,5 cm vastag szeletekre.
A csigákat sorakoztassuk fel a tepsin, ne túl szorosan, mert nőni fognak.
Kenjük meg a tetejüket a sűrített tejjel, és tegyük be a sütőbe őket.
Légkeveréssel 15 perc alatt megsültek.
sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: hőlégkeveréses

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése