Hozzávalók 6 személyre:
- 6 db. pita (nekem nagyon kicsiket sikerült vennem, lehet, hogy másnak 4 személyes ez az adag)
- 1 cs. salátakeverék (ki milyet szeret)
- 2-3 paradicsom
- 1 kigyóuborka
- 1 cs. gyros fűszerkeverék
- 2 natúr joghurt
- 1 kapros salátaöntet-por (meg lehet csinálni házilag is, de mi ezt szeretjük)
- kb. 500g hús, ki mit szeret, pulyka, csirke, disznó, marha.....
Elkészítés:
A húst összevágjuk és az egyik joghurtba kikevert gyros fűszerkeverékbe bepácoljuk. Kb. 1-2 órára így hagyjuk, de lehet egész éjszakára is.
A pitát az előírás alapján elkészítjük - általában mini grillsütőben/sütőben mind a két oldalát megsütjük picit.
A zöldségeket összevágjuk, a húst megsütjük. A másik joghurtba belekeverjük az öntetport, de lehet a joghurtba sima kaprot tenni és egyéb fűszereket, aki amit szeret.
A pita aljára öntetet csurgatunk, teszünk bele húst, zöldségeket, majd a tetejére megint húst és öntetet.
Nagyon gyors, laktató és kiadós.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése