2010. március 18., csütörtök

Kakaós/fahéjas csiga

Tészta:
  • 50 dkg liszt (szerintem inkább minimum 60)
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 csipet só
Töltelék:
  • kakaópor
  • fahéj
  • cukor
Az élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttatjuk,
majd az összes alapanyaggal összegyúrjuk.

2 órát meleg helyen kelesztjük.

Vékonyra kinyújtjuk, megszórjuk cukros
kakaóval
és/vagy fahéjjal, felcsavarjuk és
kb.
ujjnyi vastagra szeleteljük.
A szeleteket
egymástól 1,5 centire tesszük
egy kivajazott tepsiben.
Előmelegített sütőben
kb. 180 fokon 20-30 perc
alatt szép
barnára sütjük. Porcukorral szórjuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése