2010. március 23., kedd

Csokoládés-meggyes kuglóf

Hozzávalók:           
                                     
  • kb. 20 dkg. magozott meggy
  • 20 dkg. vaj
  • 20 dkg. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 ek. rum
  • 1 csipet só
  • 5 tojás
  • 30 dkg. liszt
  • 10 dkg. étkezési keményítő
  • 1 cs. sütőpor
  • 15 dkg. étcsoki

Tetejére
  • 10 dkg tortabevonó
  • 1 ek. margarin
  • csokireszelék

Elkészítés:

A vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a rumot habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a keményítőt, a sütőport, a feldarabolt csokoládét és összedolgozzuk. A végén beleforgatjuk a meggyet és kivajazott, kilisztezett kuglóf- vagy koszorúformába öntjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 1 óra alatt megsütjük.
Ha kihűlt akkor az egészet leöntjük a margarinnal felolvasztott tortabevonóval és megszórjuk csokireszelékkel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése