Hozzávalók:
- kb. 20 dkg. magozott meggy
- 20 dkg. vaj
- 20 dkg. cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 ek. rum
- 1 csipet só
- 5 tojás
- 30 dkg. liszt
- 10 dkg. étkezési keményítő
- 1 cs. sütőpor
- 15 dkg. étcsoki
Tetejére
- 10 dkg tortabevonó
- 1 ek. margarin
- csokireszelék
Elkészítés:
A vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a rumot habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a keményítőt, a sütőport, a feldarabolt csokoládét és összedolgozzuk. A végén beleforgatjuk a meggyet és kivajazott, kilisztezett kuglóf- vagy koszorúformába öntjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 1 óra alatt megsütjük.
Ha kihűlt akkor az egészet leöntjük a margarinnal felolvasztott tortabevonóval és megszórjuk csokireszelékkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése