2010. március 23., kedd

Omlós lekváros golyók

Hozzávalók:
                                     
  • 17 dkg. vaj
  • 10 dkg. porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • 22 dkg. liszt
  • lekvár/jam

Elkészítés:

A vajat a porcukorral és a citromhéjjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a tojást és a lisztet és összegyúrjuk. 4 részre osztjuk és kisodorjuk. A tekercseket 10-10 darabra vágjuk. A darabokból golyókat formázunk és sütőpapírral kibélelt sütőlemezre tesszük. Közepébe lyukat nyomkodunk és megtöltjük lekvárral, majd 160 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.
Dobozban nagyon sokáig eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése