2010. március 18., csütörtök

A sajtkrémes Rien által mégtovább fejlesztve!

Ez lett a fő kedvencünk, rengeteg íz, nagyon finom!

Hozzávalók 4-6 személyre:

  • Egy nagyobb csirkemell, vagy kb. 60 dkg. pulykamell/comb
  • 4*10 dkg. sajtkrém, amiből egy füstöltsajtos
  • 500 ml. főzőtejszín
  • 1 csomag fagyasztott borsó-répa mix
  • 1 nagyobb brokkoli, de fagyasztott is jó, esetleg kelbimbó
  • 1,5 pohár rizs
  • 15 dkg sajt
  • 15 dkg füstölt sajt

Elkészítés:

A husit kis kockákra vágjuk és pici olajon megsütjük. Rányomjuk a sajtokat, majd felöntjük a tejszínnel és összefőzzük.
Ezalatt megfőzzük a rizst a borsó-répa mixel együtt és a brokkolit vagy a kelbimbót.
Egy nagy jénai tál vagy magasabb falú tepsi aljára letesszük a rizst, borsót és a répát, erre ráöntjük a sajtkrémes-tejszínes húst és a tetejére pakoljuk a brokkolirózsákat vagy a kelbimbót. A kétféle sajtot lereszeljük (lehet egyféléből is) és a tetejére tesszük. Sütőben addig sütjük, amíg a sajt szép barna nem lesz a tetején.

Elkészítési idő: 15 perc + a sütés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése