2010. március 18., csütörtök

Tárkonyos csirkeragu leves

Hozzávalók
  • 1 filézett csirkemell
  • 3 db közepes sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db zsenge karalábé
  • 20dkg borsó(fagyasztott is lehet)
  • 1 db kisebb karfiol
  • 3dl főzőtejszín
  • 4-5 darab pici gomba
  • 1 csomi petrezselyem




Elkészítés

Kockára vágjuk a húst és megforgatjuk az olajon míg fehér nem lesz.
Hozzárakjuk a kockára vágott répákat és karalábét, 1 evőkanál tárkonnyal megszórjuk és apróra vágott petrezselymet rakunk hozzá.
Felöntjük vízzel és dobunk bele egy erőleves(vagy bármilyen leves)kockát. 10 perc múlva a gombát.
Mikor már majdnem puha a zöldség beletesszük a borsót és a nagyon apróra szedett karfiolt(én borsó nagyságú rózsákra szedem)
A végén hozzáöntjük a tejszínt és dobunk egy kis tárkonyt bele. Felforraljuk és KÉSZ!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése