Igazi szülinapi torta! A fiam egyik kedvence. Szülinapjára mindig ilyet készítek.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg. marcipánmassza
- 5 tojás
- 5 dkg étcsokoládé (70%)
- 5 dkg. vaj
- 1 mk. vaníliaaroma
- 1 dl. cukor
- 1 dl. liszt
- 2 ek. érkezési keményítő
- 1 csipet só
Töltelékhez:
- 10 dkg marcipánmassza
- porcukor a nyújtáshoz
- 500 ml. erdei gyümölcs lekvár/jam
- 1 cs. mirelit erdei gyümölcs mix.
Tetejére:
- 15 dkg. ét tortabevonó
(A képen fehércsokival ragasztott marcipánformák vannak)
Elkészítés:
A tésztához a marcipánmasszát lereszeljük.
A csokoládét a vajjal megolvasztjuk (én mikróban szoktam)
A marcipánt, a cukrot, a vanília aromát, 4 tojás sárgáját és egy egész tojást habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, keményítőt és a kakaóport, majd a csokoládés-vajas masszát.
A 4 tojásfehérjét sóval habbá verjük és az előzőeket óvatosan, fokozatosan belekeverjük.
A sütőt 210 fokra előmelegítjük.
A tésztát egy kb. 24 centis kivajazott tortaformába öntjük és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni.
Ezalatt a marcipánmasszát porcukron tortalap nagyságúra nyújtjuk.
A tésztát kettévágjuk, megkenjük a lekvár felével, majd rászórjuk a gyümölcsöket és ráhelyezzük a marcipánt és a tortalap tetejét. Kívülről is megkenjük lekvárral.
A tortabevonót s egy kanál vajat megolvasztunk és ezt a torta tetejére öntjük és szépen elsimítjuk rajta úgy, hogy az oldalát is bevonjuk vele.
Ezután bárhogy díszíthető a torta.Úgy is nagyon finom, ha a tésztába keverjük a lecsöpögtetett gyümölcsöt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése