2010. március 18., csütörtök

Tojáspörkölt


Hozzávalók

  • 10 db tojás
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kis tejföl(20%)
  • pirospaprika
  • só,bors


 

Elkészítés

Keményre főzzük a 10db tojást, megpucoljuk és négybe vágjuk.

A
hagymát apró kockákra vágjuk és üvegesre dinszteljük egy kis olajon.
Levesszük a tűzről , rászórjuk a pirospaprikát,sót, borsot(ízlés szerint),
Rátesszük a négybe vágott tojásokat, felengedjük egy pici vízzel,
és lassú tűzön 15 percig főzzük.
Nagyon óvatosan szabad csak kevergetni, hogy ne törjön össze az összes tojássárga,
ami meg összetörik az besűríti a pörit.
A végén ráöntjük a tejfölt és felforraljuk!
Nokedlival a férjem kedvence. Egy nagyon kiadós étel:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése