2010. március 18., csütörtök

Kapros-tejfölös hús

Nagyszüleim után szabadon...

Hozzávalók:

  • 50 dkg. csirke-/pulykamell
  • 3 dl. főzőtejszín
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • 1 ek. kapor
  • 1 ek. liszt

Elkészítés:

Pici olajon megsütjük a felkockázott husit. Hozzátesszük a kukoricát, pici vizet öntünk rá és pároljuk amíg puha nem lesz a hús. Egy másik edényben csomómentesre elkeverjük a tejfölt és a lisztet, majd hozzáadjuk a tejszínt és a kaprot. Ezt a megsült/főtt kukoricás husira öntjük és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik egy picit. Ízlés szerint sózzuk. Rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése