Hozzávalók:
Tésztához
- 50 dkg liszt
- 10 dkg. margarin
- 16 dkg porcukor
- 1 mk. szódabikarbóna
- 2 tojás
- 4 ek. méz
- 2 ek. tejföl
A krémhez:
- 3 tojássárgája
- 25 dkg. porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 3 ek liszt
- 5-6 dl tej
- 2 ek. méz
- 20 dkg. margarin
- 2-3 ek. rum
- Sárgabaracklekvár
Tetejére:
- tortabevonó
- 1 ek. margarin
Elkészítés:
50 dkg lisztet elmorzsolunk 10 dkg. margarinnal. Hozzáadjuk a 16 dkg porcukrot, a szódabikarbónát, a 2 tojást, a 4 ek. mézet és a tejfölt és jól kidolgozott tésztát készítünk.
4 részre osztva pihentetjük egy keveset. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és egyenként megsütjük őket. Kb. 180 fokon. Pár perc alatt megsül, vigyázni kell, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszárad.
A krémhez a tojássárgájákból, 3 ek. cukorból, a vaníliás cukorból, a 3 ek. lisztből és 5-6 dl. tejből sűrű krémet főzünk. Amikor teljesen kihűlt összekeverjük a margarinnal, a porcukorral és a rummal.
Az első lapot megkenjük a vaníliás krémmel, majd ráhelyezzük a második lapot. Azt lekvárral kenjük (lehet úgy is, hogy a vaníliás krémből kiveszünk egy adagot és abba kakaót keverünk és ezzel kenjük lekvár helyett), majd ráhelyezzük a harmadik lapot, amit szintén a vaníliás krémmel kenünk meg. Rátesszük az utolsó negyedik lapot és azt tetszés szerint vagy vaníliával, vagy lekvárral kenjük vékonyan, majd a tetejére öntjök a margarinnal felolvasztott tortabevonót és elsimítjuk rajta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése