2010. március 18., csütörtök

Csokis kalács

Hozzávalók:

  • 60 dkg. liszt
  • 3 tojássárgája
  • 3 ek. olaj
  • 6 dkg. cukor
  • 4 dl. tej
  • 5 dkg. élesztő
  • 1 mk. só

Töltelékhez:

  • 25 dkg. margarin
  • 20 dkg. cukor
  • 3 ek. cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

A tésztához valókat egy tálba jól bedagasztjuk. Az élesztőt is elég csak belemorzsolni, nem kell felfuttatni! Akkor jó, ha elválik az edény falától.
1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Addig a margarint a cukorral krémesre keverjük és hozzáadjuk a kakaóport.
1 óra után a tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Egyenként téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük őket a krémmel. A két rövidebbik oldalát behajtjuk, majd a tésztát felhengergetjük a hosszabbik oldalánál.
Hármasával összefonjuk, így két fonott kalácsot kapunk. Kivajazott magas falú tepsibe tesszük egymás mellé a két kalácsot. 15 percet pihentetjük, majd megkenjük egy felvert tojással.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése