Hozzávalók:
- 60 dkg. liszt
- 3 tojássárgája
- 3 ek. olaj
- 6 dkg. cukor
- 4 dl. tej
- 5 dkg. élesztő
- 1 mk. só
Töltelékhez:
- 25 dkg. margarin
- 20 dkg. cukor
- 3 ek. cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A tésztához valókat egy tálba jól bedagasztjuk. Az élesztőt is elég csak belemorzsolni, nem kell felfuttatni! Akkor jó, ha elválik az edény falától.
1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Addig a margarint a cukorral krémesre keverjük és hozzáadjuk a kakaóport.
1 óra után a tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Egyenként téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük őket a krémmel. A két rövidebbik oldalát behajtjuk, majd a tésztát felhengergetjük a hosszabbik oldalánál.
Hármasával összefonjuk, így két fonott kalácsot kapunk. Kivajazott magas falú tepsibe tesszük egymás mellé a két kalácsot. 15 percet pihentetjük, majd megkenjük egy felvert tojással.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése