2010. március 18., csütörtök

Görögös pácolt hús

Egy másik oldalra már feltettem, ott hatalmas népszerűségnek örvendett.

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell/comb, csirkemell
  • 2 dkg gyros fűszerkeverék
  • 2 pohár tejföl
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 kis fej hagyma
  • olaj

Elkészítés:

Pácot készítünk 1 pohár tejfölből, 1 dkg gyros fűszerkeverékből és a mustárból. A felkockázott húst a pácban pihentetjük 1-2 órát.

Olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a pácolt húst, és jól átsütjük, pároljuk. Ha omlós a hús, beletesszük a második pohár tejfölt, amiben előzőleg elkeverjük a gyros fűszer másik felét. Felforraljuk, és már kész is.

Rizzsel és salátával is nagyon finom.

Elkészítési idő: 15-20 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése