2010. március 20., szombat

Céklasaláta

 Egy újabb recept Zsuzsitól! Ő Ildi barátnőjétől kapta. :)

Hozzávalók:

  • 50 dkg nyers cékla, 
  • 2 nagyobb alma, 
  • egy fej lilahagyma, 
  • 3 gerezd fokhagyma, 
  • lehet bele egy kis zellert is reszelni, úgy még több a vitamintartalma. 

Elkészítés:

Ezeket a nyersanyagokat meghámozzuk, s egy tálba lereszeljük. 
Készítünk majonézt: 3 tojássárgáját, pici sót, pici mustárt robotgéppel összekeverünk, folytonos keverés mellett belecsepegtetjük a 3 dl olajat. 
Ebből készítjük a tartárt: hozzáadunk 3 dl tejfölt, ízlés szerint musárt, sót, porcukrot, borsot. Ezt ráöntjük a salátára. A lilahagymát nem szoktam reszelni, hanem vékonyra szeletelem, s a céklás-almás-hagymás mixet kicsavarom a levétől, hogy ne hígítsa mega tartárt. 2-3 napig hűtőben eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése