Egy újabb recept Zsuzsitól! Ő Ildi barátnőjétől kapta. :)
Hozzávalók:
- 50 dkg nyers cékla,
- 2 nagyobb alma,
- egy fej lilahagyma,
- 3 gerezd fokhagyma,
- lehet bele egy kis zellert is reszelni, úgy még több a vitamintartalma.
Elkészítés:
Ezeket a nyersanyagokat meghámozzuk, s egy tálba lereszeljük.
Készítünk majonézt: 3 tojássárgáját, pici sót, pici mustárt robotgéppel összekeverünk, folytonos keverés mellett belecsepegtetjük a 3 dl olajat.
Ebből készítjük a tartárt: hozzáadunk 3 dl tejfölt, ízlés szerint musárt, sót, porcukrot, borsot. Ezt ráöntjük a salátára. A lilahagymát nem szoktam reszelni, hanem vékonyra szeletelem, s a céklás-almás-hagymás mixet kicsavarom a levétől, hogy ne hígítsa mega tartárt. 2-3 napig hűtőben eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése